Bmw

BMW M3 F80

Karşımızda her anlamda inanılmaz bir otomobil duruyor. Ancak BMW M3 bir zamanlar olduğu gibi sınıfını domine eden bir yapıda değil. Eğer kendinden önce gelen modellerin daha da gelişmiş halini arıyorsanız başka bir yere bakmanız gerekecek. 

Uzun zamandır rakibi olan Mercedes-Benz, AMG C63 modeliyle hemen hemen her anlamda M3’ü geride bırakmayı başardı. Hatta Cadillac ATS-V bile spor sedanlar sınıfına katıldı ve bir zamanlar M3 için söylenenler artık onun için de telaffuz edilmeye başlandı. 

 Artık M3’ü geçmişin muhteşem örnekleri olan E30, E36, E46 ve E90 M3’lerle de kıyaslıyoruz. Tüm bu modeller, zamanları için sürüş keyfi konusunda standartları belirlemiş ve son otomobilin daha komplike haliyle giderek uzaklaştığı bu can alıcı fikir üzerine şekillenmişlerdi.  

Artılar

  • Gaza basıldığı zaman ortaya çıkan güç hissiyatı çok sinirli. 3.0 litrelik, çift turbolu, sıralı 6 silindirli motor resmi değer olan 431 bg’den daha güçlü hissettiriyor ve aracın 0-100 km’s hızlanması olan 4.1 saniye performans olarak ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Bu otomobile tam gaz vereceğiniz zaman dikkatli olun, ciddi şekilde sarsılma yaşayabilirsiniz. 
  • En son M3’ün tasarımı agresif ile olduğundan daha sakin görünmek arasında iyi bir denge yakalıyor. Buna rağmen karbon tavan, motor kaputundaki çıkıntılar, 20 inçlik jantlar ve karbon seramik disklerin (8150 dolarlık bir opsiyon) üzerindeki sarı renkli kaliperler performansı ele veriyor. Yan aynaların, şeytani görüntüleri de dış tasarımda en çok sevdiğim noktalardan biriydi. 
  • Egzoz sesi beklediğimden iyiydi. F80 M3’ün ilk örneklerinde egzoz sesini kötü olduğu ve BMW’nin bunu düzelttiğine dair söylentiler var. Ayrıca kabinde duyulan sahte motor sesi hakkında da eleştiriler vardı ama Alman üretici bunun gerçek motor sesi üzerinden yansıtıldığını açıkladı. Bu çok önemli değil, sadece sürücü koltuğundan duyduklarıma önem veririm ve buradaki ses bence gerçekten güzel.

Eksiler

  • Bu otomobilin ayarları için çok fazla seçenek var. Direksiyon, gaz ve süspansiyon için üçer tane ayar mevcutken, şanzıman için de altı ayar seçeneği sunuluyor. Ruh halime göre otomobilin ayarlanabilmesinin mantığını seviyorum ama çok fazla seçenek olunca bana en uygun olanını bulamadığını düşünüyorum. 
  • 3 Serisi ne zaman bu kadar büyüdü? Bu M3, tüm zamanların en çok sevdiğim M5’i olan E39 M5’ten (1999-2003) bile geniş, uzun ve sadece birkaç milimetre kısa. Ayrıca kullanırken de büyük hissettiriyor, özellikle de geniş kaputu ve kaput üzerindeki çıkıntılarına bakarken. M3 teknik olarak orta sınıf spor sedan sınıfında mücadele ederken, park etme gibi durumlarda pek de orta sınıf gibi hissettirmiyor. 
  • M3 ile ilgili en çok hayal kırıklığı yaşatan şey otomobilin eskisi gibi çevik olmaması. Son jenerasyon M3’ü hem yavaş hem de hızlı kullanmak son derece keyifliydi. Comfort modu seçildiğinde bile süspansiyonlar günlük kullanımı için fazlasıyla sert hissettirmeye devam ediyor. 
  • M3’ün baz fiyatı 63.500 dolar, test otomobilimizse 88.095 dolarlık fiyat etiketine sahipti. Yaklaşık 25.000 dolarlık fark Competition, Executive ve Lighting paketlerinin (toplam 11.900 dolar), M DCT şanzıman (2.900 dolar), karbon seramik frenler (8150 dolar) gibi opsiyonların alınmasından kaynaklanıyor. Bir de şunu göz önünde bulundurun: 40 bg daha güçlü olan (465 bg) M3’ten 10.000 dolara kadar daha ucuz, hatta baz model olan CT-V bile, 640 bg’lik motoruyla M3’e göre 3.000 dolar uygun fiyata satılıyor.
“///Bilinmeyen” Tarafından yapılmış ve Live For Speed araç modları piyasasına sürülmüştür. Aşağıda yazar tarafından aracın durumu değerlendirilip derecelendirilmiştir.
EngineSkins
TweakBozuk Beyaz Görüntü
Driver PosAynalar
LazyGöstergeler
JantFarlar
  • Yamayı indirdiğiniz rar’ı açın.
  • Oyunun kurulu olduğu ana dizini açın.
  • Rar içerisindeki dosyaları ana dizindeki data’nın içerisine atın.
  • Oyunu başlat ve indirdiğin yamayı kullanmaya başla.